top of page
Zoeken

Ervaringen (reviews)

" 'Esther, je paste meteen in ons gezin. Zonder te pushen legde je van alles uit. Zo fijn dat we jou gevonden hebben en dat jij ons hebt begeleid. Dit was een afscheid op zo'n andere manier....'

Wij zochten iemand die ons in deze moeilijke tijd op een meer persoonlijke manier kon ondersteunen. Esther biedt deze benadering, ze stelt zich tijdens de gehele voorbereiding van de uitvaart geheel ter beschikking van je. Neemt veel organisatiewerk uit handen, zodat wij als familie ons erop konden richten om het afscheid zo mooi mogelijk te maken. Haar ervaring hielp ons ook in het overzien van mogelijkheden en maken van keuzes die bij ons pasten. Ook tijdens het afscheid zelf zorgde ze dat die dag alles vlekkeloos verliep zodat wij ons alleen hoefden te richten op dat wat echt belangrijk was, namelijk herinneringen ophalen en rouwen met dierbaren om ons heen. Met haar inlevende karakter heeft zij in ieder geval de voorbereidingen weten te verlichten."

Familie uit Kortenhoef, februari 2023


"Onlangs namen we afscheid van onze lieve zus. En wat ben ik blij dat we gekozen hebben voor Esther Sprey van Sprey Uitvaartbegeleiding in Hilversum. We wilden een klein, intiem afscheid en dat is het dankzij Esther ook geworden. Met de nodige empathie en met gedegen vakmanschap heeft ze ons, samen met haar fijne collega Conny van Tatenhove, door deze moeilijke periode geloodst. Ze nam de regie, maar gaf ons ook alle ruimte voor wat we zelf graag wilden. We kijken terug op een waardig afscheid. Esther, dankjewel, je bent geknipt voor dit vak!"

Nannie Wiegman, November 2022


"Esther is een geweldige professional! Praktisch, liefdevol en heel waardevol. Wij voelden direct een klik met haar. Zij heeft ervoor gezorgd dat we in mogelijkheden gingen denken. Ze heeft prachtige ideeën, waar we zelf nooit aan gedacht hadden. Naast alle regelzaken, heeft zij heel veel oog voor wensen en mensen en pakt ze de regie waar nodig. Niets is haar te gek! Door Esther is de uitvaart van onze Sas prachtig geworden.

Hiervoor zijn wij haar enorm dankbaar.

Namens alle familie dank je wel Esther!"

José de Weerd, Hilversum


"Esther is goed in staat wensen en ideeën over de uitvaart te vertalen in (praktische) uitvoering. Zij stelt zich bescheiden op, maar neemt het intiatief als dat nodig is. Daarbij heeft zij oog voor de details en laat zij niets aan het toeval over. Esther heeft tot volle tevredenheid van de familie de uitvaart van mijn tante verzorgd."

Willem Gerard uit Hilversum


"Wij zijn zo dankbaar voor de warme maar toch ook zeer praktische hulp bij het organiseren van de uitvaart van onze vader. Esther Sprey loodste ons heel soepel langs alle zaken waar we over na moesten denken, hielp ons met goede suggesties en was bovenal een fijne sparring partner in de voor ons zo heftige tijd. Ik kan Esther echt aan iedereen aanraden. Door haar hulp hebben wij van de uitvaart een prachtig en persoonlijk monument kunnen maken voor onze vader."

Marianne Slagter uit Soest, mei 2022



"Wat heeft Esther ons fantastisch geholpen en begeleid in het overlijden van mijn moeder. Heerlijk om alleen te hoeven denken en beslissen over de dingen die Esther ons per dag aan gaf. Naast haar perfecte organisatie was het zeer bijzonder haar als warme, liefdevolle ‚coach’ naast ons te hebben voor de eerste periode van de rouwverwerking. Esther treedt waar nodig zeer professioneel op, op de achtergrond, en is een bijzonder goede spreekster, die onze verhalen goed, met de juist inhoud en tonatie, heeft geïntroduceerd. Ik zou geen seconde twijfelen om haar in te schakelen, het maakt het verschil."

H. de Jong, Zeist, juni 2021



"De persoonlijke, warme en professionele begeleiding van Esther hebben wij als zeer prettig ervaren. Esther brengt een bepaalde luchtigheid en denkt mee. We konden haar altijd contacten indien nodig en stond dan voor ons klaar. Ook het denken buiten de gebaande paden was heel fijn. Daardoor is het afscheid van onze moeder een mooie dag geworden waar is gehuild maar ook is gelachen waar we geproost hebben op het leven.

Bedankt Esther voor jouw begeleiding, we kijken er met een warm gevoel op terug."

Richard Kroes, mei 2021, Laren


"Esther is een warme en fijne persoonlijkheid. Ze regelt alles tot in de puntjes geheel volgens alle wensen. Ze hoort je heel goed. Voelt alles perfect aan. Een fijn persoon en echt gemaakt voor dit werk."

Joyce Stuurman, Hilversum, maart 2021


"Esther is een warm, inlevend mens en een grote steun voor ons geweest. zeer prettige samenwerking. Ze denkt aan werkelijk alles is overal en toch onzichtbaar. Ze is alles wat je nodig hebt. Dank je wel!!!"

Bartine Siekman, februari 2021


"Beste Esther,

Mede dankzij jou kreeg mijn moeder de uitvaart die ze wilde. Alles kon en mocht, niks was te gek, niks was je te veel moeite. Toen we na haar overlijden de laatste dingen regelden, bleef je haar wensen voor ogen houden. Dank je wel daarvoor, en dank je wel voor het meedenken, je betrokkenheid en je geduld. Je hebt het moeilijke afscheid een stukje makkelijker gemaakt.

Hartelijke groet namens de familie."

Nabestaande uit Hilversum, december 2020


"Ontzettend blij dat Esther ons heeft geholpen bij het afscheid van onze moeder. Esther kwam met veel goede ideeën, waar wij zelf niet snel opgekomen zijn. Communicatief erg sterk en ontzettend vlot. Ik zou Esther zeker aanraden. Dank voor alles!"

Joren Lammertink, november 2020


"Natuurlijke empathie heb je nodig voor de rol van uitvaartbegeleidster. En vakmanschap en inlevingsvermogen. Esther beschikt in ruime mate over beide kwaliteiten. Ze nam ons in een moeilijke periode bij de hand en loodste ons door de emotievolle dagen tot en met het afscheid van een dierbaar familielid. Deskundig, vriendelijk, beschikbaar, goede ideeën en kostenbewust. Zo blij dat we haar hebben leren kennen!"

Rien Lammertink, november 2020


"Esther, je uitvaartbegeleiding is zo bijzonder voor ons, door je aandacht, je warme belangstelling. Of wij je al jaren kennen."

Mevrouw van den Bovenkamp, Hilversum, oktober 2020


"Esther neemt op een zeer prettige persoonlijke manier de regie in een verdrietige onoverzichtelijke rouwperiode. Alles was in overleg met de familie perfect door haar geregeld!"

Guy Bruggeling, oktober 2020


"De uitvaart van mijn vader vond plaats in Maassluis, niet bepaald naast de deur. Voor Esther was dat geen enkel probleem. Ze heeft, ook op onbekend terrein, alles helemaal naar onze wensen, aangevuld met uitstekende ideeën van haar kant, geregeld. Esther zorgde voor rust en structuur op voor ons moeilijke momenten. Daardoor kijken wij nu terug op een uitvaart die bij mijn vader paste. Wij kijken helemaal tevreden terug. We zijn heel blij dat Esther ons heeft willen begeleiden!"

Ed van Gent, Hilversum, juni 2020


"Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding, zeker de snelheid van handelen, de pragmatische aanpak, de prettige en empathische manier van communiceren. Er was meer dan voldoende ruimte voor onze eigen ideeën. Het was een afscheid in een rare tijd, de corona situatie maakte dat wij met een aantal beperkingen moesten omgaan. Toch hebben wij een mooi en intiem afscheid kunnen houden, waar wij heel prettig op terugkijken.

Esther je bent een prettige gesprekspartner, die goed luistert en aandacht en begrip toont."

Ingrid Petram, Loosdrecht, juni 2020


"Mede dankzij Esther hebben we in deze zware (corona)tijd een prachtig & liefdevol afscheid kunnen houden. Esther heeft veel ideeën aangereikt waardoor we de beschikking hadden over een prachtig boshuisje waar we afscheid konden nemen met vrienden en familie op gepaste afstand. En een overweldigende drive thru waardoor we toch met z'n allen waren en iedereen afscheid kon nemen met een bloem, handkus of mooi gebaar vanuit de auto. Esther ontzettend bedankt!"

Patricia de Bruin, Hilversum, mei 2020



"Ha Esther,

Ik ben enorm dankbaar voor je steun en bijstand. Je bent een professional, maar je straalt zo’n persoonlijke betrokkenheid en warmte uit dat ik af en toe geneigd ben dat te vergeten.  En dat is misschien wel precies jouw bedoeling. Nogmaals dankjewel voor alles. Alle goeds, blijf gezond - jij en jouw jongens - en tot ziens."

Anneke uit Huizen, maart 2020


"Hoi Esther,

Je begeleiding was heel plezierig. Je was oprecht geinteresseerd, nam alle tijd, sloot aan en was iets directiever wanneer het nodig was. Het voelde heel persoonlijk. Ik zou je dan ook beslist aanbevelen!

Nogmaals dank."

Groetjes Laurian Beerthuizen, februari 2020


"Esther, je hebt de uitvaart van mijn vader top georganiseerd. Mochten wij ooit trouwen, dan mag je het ook regelen."

Eric van Lingen uit Hilversum, februari 2020



"Dank je wel voor de mooie tekst op de bedankkaart voor Jan. Via mijn dochters heb je ook vernomen dat wij het mooi vinden. Maar wat nog fijner is: de reacties op de kaartjes. Ik zal een paar via de app doorsturen. Ook mijn dochters hebben van hun vrienden gehoord dat ze de tekst zo mooi vinden. Ook heb ik op enkele kaartjes een persoonlijke boodschap kunnen schrijven. Ik heb het als heel bijzonder ervaren jou te leren kennen. Met veel rust heb je mij door een emotionele tijd geleid. Veel dank hiervoor. Het zijn roerige tijden, ik hoop dat je er niet te veel last van krijgt m.b.tot jouw werk. En andersom.... mist men jouw prima begeleiding. Nogmaals veel dank,  ik ben van je gaan houden."

Jet uit Haarlem, januari 2020



"Tot nu toe heb ik – gelukkig – nog niet zoveel ervaring met uitvaarten organiseren, dus ik had geen duidelijke verwachtingen m.b.t. jouw rol en kan het niet vergelijken met andere uitvaarten. Ik vond je aanpak heel fijn omdat je empathie en professionaliteit uitstraalde. Je loodste ons op een prettige manier door alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Je hebt ons steeds geschetst wat de mogelijkheden waren. En op basis daarvan hebben we telkens onze eigen keuzes kunnen maken. Je hebt – soms direct zichtbaar voor ons, soms achter de schermen – gezorgd dat alles vlekkeloos liep, ook op de uitvaart zelf. Je was telkens bereikbaar en flexibel als dat voor ons nodig was. Dank je wel daarvoor!"

Nabestaande uit Hilversum, december 2019


"Je bent kundig, to the point, de tijd nemend, bescheiden, niet op de voorgrond tredend, meelevend en vriendelijk. Het gevoel overheerst dat we het werkelijk konden laten verlopen zoals wij dat wensten. Ik hoop dat het niet gauw nodig zal zijn, maar in voorkomend geval zouden wij je ABSOLUUT aanraden!! En je mag de foto van de beschilderde kist met het stuk van Botanica Bloemen gebruiken."

K.L. uit Breukelen, november 2019




"'Indrukwekkend' is het woord dat ik het meest heb gehoord. Ondanks de enorme hoeveelheid mensen was het toch persoonlijk en intiem.

Je bent zorgvuldig en betrokken, aardig en prettig in de omgang, een leeftijdgenoot. Je houding was heel fijn voor ons. Er is zeker voldoende aandacht geweest voor een 'eigen' invulling; je hebt aangegeven wat er moet en kan en daarbinnen hebben we samen gekeken naar wat we wilden. Dat is heel goed verlopen.

Je bent een hele goede uitvaartbegeleidster en ik zou je aan een ieder aanbevelen."

Nabestaande uit Amersfoort, november 2019


“Je hebt vast gemerkt dat wij bèta’s zijn, Esther. We waren er dus heel blij mee dat je alles zo gestructureerd aanpakte. Met toch veel ruimte voor warmte en emotie. Dank ook voor de mooie details, zoals de zakdoekjes die als ‘gereserveerd’ bordjes waren neergelegd.”

Nabestaande september 2019


“Er is heel veel aandacht geweest van jouw kant, zowel voor ons als voor 

de dingen die geregeld moesten worden.

Daarnaast ben je ook nog een zeer prettig persoon, hetgeen erg prettig 

is in een emotionele rollercoaster. Ik zou je zeker aanbevelen. Ik kan dus ‘helaas’ geen verbeterpunten aandragen. Ook mijn broer en zus waren heel tevreden over jouw begeleiding.”

Familie uit Kortenhoef, september 2019


Comments


bottom of page