Zoeken

Ervaringen (reviews)

"De uitvaart van mijn vader vond plaats in Maassluis, niet bepaald naast de deur. Voor Esther was dat geen enkel probleem. Ze heeft, ook op onbekend terrein, alles helemaal naar onze wensen, aangevuld met uitstekende ideeën van haar kant, geregeld. Esther zorgde voor rust en structuur op voor ons moeilijke momenten. Daardoor kijken wij nu terug op een uitvaart die bij mijn vader paste. Wij kijken helemaal tevreden terug. We zijn heel blij dat Esther ons heeft willen begeleiden!"

Ed van Gent, Hilversum, juni 2020


"Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding, zeker de snelheid van handelen, de pragmatische aanpak, de prettige en empathische manier van communiceren. Er was meer dan voldoende ruimte voor onze eigen ideeën. Het was een afscheid in een rare tijd, de corona situatie maakte dat wij met een aantal beperkingen moesten omgaan. Toch hebben wij een mooi en intiem afscheid kunnen houden, waar wij heel prettig op terugkijken.

Esther je bent een prettige gesprekspartner, die goed luistert en aandacht en begrip toont."

Ingrid Petram, Loosdrecht, juni 2020


"Mede dankzij Esther hebben we in deze zware (corona)tijd een prachtig & liefdevol afscheid kunnen houden. Esther heeft veel ideeën aangereikt waardoor we de beschikking hadden over een prachtig boshuisje waar we afscheid konden nemen met vrienden en familie op gepaste afstand. En een overweldigende drive thru waardoor we toch met z'n allen waren en iedereen afscheid kon nemen met een bloem, handkus of mooi gebaar vanuit de auto. Esther ontzettend bedankt!"

Patricia de Bruin, Hilversum, mei 2020



"Ha Esther,

Ik ben enorm dankbaar voor je steun en bijstand. Je bent een professional, maar je straalt zo’n persoonlijke betrokkenheid en warmte uit dat ik af en toe geneigd ben dat te vergeten.  En dat is misschien wel precies jouw bedoeling. Nogmaals dankjewel voor alles. Alle goeds, blijf gezond - jij en jouw jongens - en tot ziens."

Anneke uit Huizen, maart 2020


"Hoi Esther,

Je begeleiding was heel plezierig. Je was oprecht geinteresseerd, nam alle tijd, sloot aan en was iets directiever wanneer het nodig was. Het voelde heel persoonlijk. Ik zou je dan ook beslist aanbevelen!

Nogmaals dank."

Groetjes Laurian Beerthuizen, februari 2020


"Esther, je hebt de uitvaart van mijn vader top georganiseerd. Mochten wij ooit trouwen, dan mag je het ook regelen."

Eric van Lingen uit Hilversum, februari 2020



"Dank je wel voor de mooie tekst op de bedankkaart voor Jan. Via mijn dochters heb je ook vernomen dat wij het mooi vinden. Maar wat nog fijner is: de reacties op de kaartjes. Ik zal een paar via de app doorsturen. Ook mijn dochters hebben van hun vrienden gehoord dat ze de tekst zo mooi vinden. Ook heb ik op enkele kaartjes een persoonlijke boodschap kunnen schrijven. Ik heb het als heel bijzonder ervaren jou te leren kennen. Met veel rust heb je mij door een emotionele tijd geleid. Veel dank hiervoor. Het zijn roerige tijden, ik hoop dat je er niet te veel last van krijgt m.b.tot jouw werk. En andersom.... mist men jouw prima begeleiding. Nogmaals veel dank,  ik ben van je gaan houden."

Jet uit Haarlem, januari 2020



"Tot nu toe heb ik – gelukkig – nog niet zoveel ervaring met uitvaarten organiseren, dus ik had geen duidelijke verwachtingen m.b.t. jouw rol en kan het niet vergelijken met andere uitvaarten. Ik vond je aanpak heel fijn omdat je empathie en professionaliteit uitstraalde. Je loodste ons op een prettige manier door alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Je hebt ons steeds geschetst wat de mogelijkheden waren. En op basis daarvan hebben we telkens onze eigen keuzes kunnen maken. Je hebt – soms direct zichtbaar voor ons, soms achter de schermen – gezorgd dat alles vlekkeloos liep, ook op de uitvaart zelf. Je was telkens bereikbaar en flexibel als dat voor ons nodig was. Dank je wel daarvoor!"

Nabestaande uit Hilversum, december 2019


"Je bent kundig, to the point, de tijd nemend, bescheiden, niet op de voorgrond tredend, meelevend en vriendelijk. Het gevoel overheerst dat we het werkelijk konden laten verlopen zoals wij dat wensten. Ik hoop dat het niet gauw nodig zal zijn, maar in voorkomend geval zouden wij je ABSOLUUT aanraden!! En je mag de foto van de beschilderde kist met het stuk van Botanica Bloemen gebruiken."

K.L. uit Breukelen, november 2019




"'Indrukwekkend' is het woord dat ik het meest heb gehoord. Ondanks de enorme hoeveelheid mensen was het toch persoonlijk en intiem.

Je bent zorgvuldig en betrokken, aardig en prettig in de omgang, een leeftijdgenoot. Je houding was heel fijn voor ons. Er is zeker voldoende aandacht geweest voor een 'eigen' invulling; je hebt aangegeven wat er moet en kan en daarbinnen hebben we samen gekeken naar wat we wilden. Dat is heel goed verlopen.

Je bent een hele goede uitvaartbegeleidster en ik zou je aan een ieder aanbevelen."

Nabestaande uit Amersfoort, november 2019


“Je hebt vast gemerkt dat wij bèta’s zijn, Esther. We waren er dus heel blij mee dat je alles zo gestructureerd aanpakte. Met toch veel ruimte voor warmte en emotie. Dank ook voor de mooie details, zoals de zakdoekjes die als ‘gereserveerd’ bordjes waren neergelegd.”

Nabestaande september 2019


“Er is heel veel aandacht geweest van jouw kant, zowel voor ons als voor 

de dingen die geregeld moesten worden.

Daarnaast ben je ook nog een zeer prettig persoon, hetgeen erg prettig 

is in een emotionele rollercoaster. Ik zou je zeker aanbevelen. Ik kan dus ‘helaas’ geen verbeterpunten aandragen. Ook mijn broer en zus waren heel tevreden over jouw begeleiding.”

Familie uit Kortenhoef, september 2019


Sprey uitvaartbegeleiding

In Hilversum, maar desgewenst ook elders in Nederland, verzorgt Sprey Uitvaartbegeleiding een warm, licht en persoonlijk afscheid. Voor het vastleggen van uw wensen, vragen of bij een overlijden kunt u altijd contact opnemen.