top of page
BureauAPS_Sprey_Foto-93-bewerkt.jpg

BIJ EEN

OVERLIJDEN

Sprey Uitvaartbegeleiding helpt u om een uitvaart te regelen die past bij het leven van u en uw dierbare. Waar u allemaal aan moet denken vanaf het moment van overlijden, leest u hier.

1

Wat te doen bij overlijden

Als uw dierbare is overleden kunt u rustig een moment nemen om hierbij stil te staan. Daarna belt u als eerste de huisarts. Deze stelt het overlijden officieel vast en geeft u een verklaring van overlijden. Dit zijn belangrijke papieren om op een later tijdstip aangifte te kunnen doen van overlijden bij de burgerlijke stand en om te mogen cremeren of begraven. Hierna belt u mij op: 06 - 122 123 60.

2

KLAARLEGGEN

Legt u dan vast de papieren van de huisarts klaar en het trouwboekje of paspoort. Wanneer er een uitvaartverzekering is, ook het polisblad. En het is fijn als u kleding uitzoekt om uw dierbare in te kleden.

3

WAT BESPREKEN WE

ALS IK VOOR HET EERST KOM

De uitvaart bespreken we stapsgewijs, er komt immers al genoeg op u af. Als ik de eerste keer bij u kom, nemen we de laatste verzorging en de rouwkaart door. Daar komt dan de dag van afscheid, locatie en het tijdstip bij. Vaak is dit al genoeg voor een eerste dag.

Wat te doen bij overlijden

VOORBEREIDEN

OP HET AFSCHEID

In deze intensieve week ben ik ook 's avonds voor u bereikbaar via Whatsapp, telefonisch of op afspraak

In de dagen die volgen hebben wij intensief contact. Bloemen, vervoer, teksten, catering, alles komt aan bod en spreken we door. Ik maak een heldere kostenbegroting op basis van uw wensen. Terwijl u nadenkt over geschikte muziek, mooie foto’s of een ontroerend verhaal, regel ik hetgeen we besproken hebben en alle vereiste wettelijke formaliteiten. Desgewenst gaan we samen op de locatie kijken. De dag voor de uitvaart spreken we het draaiboek in hoofdlijnen door, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren.

Voobereiden of ht afscheid

DE UITVAART

Op de dag van het afscheid is alles geregeld. U kunt u zo volledig op het afscheid richten. Sprey Uitvaartbegeleiding is steeds aanwezig om alles in goede banen te leiden, zoals het bewaken van de tijd of bijvoorbeeld het meenemen van zakdoekjes. Bescheiden op de achtergrond of, als u daarvoor gekozen heeft, meer op de voorgrond.

deBruin-2509.jpg
De uitvaart

Vindt u het lastig om uw gedachten en gevoelens op papier te zetten?

 

Sprey Uitvaartbegeleiding helpt u graag bij het schrijven van een afscheidsspeech.

NA HET AFSCHEID

Na zo’n intensieve periode breekt er voor u meer rust aan. Wij maken nog een afspraak waarin we terugblikken op het afscheid. We bespreken dan nog eventuele praktische zaken die u geregeld wilt hebben. Denk hierbij aan bedankkaartjes of asbestemming of een grafmonument.

Neemt u gerust contact met mij op wanneer u mij nodig heeft.

Na het afscheid
BureauAPS_Sprey Uitvaartverzoring_logo-0
bottom of page