top of page
Zoeken

InGesproken rouwbericht

Hoe betrek je in coronatijd toch zoveel mogelijk belangstellenden bij een uitvaart? Nu er maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn, moeten er keuzes gemaakt worden. Je zou graag iedereen op de hoogte willen brengen van het overlijden van jouw dierbare, maar stuur je dan twee verschillende kaarten? Eén met de uitnodiging voor de uitvaart en één met alleen de kennisgeving van overlijden?

Esther Sprey (Sprey Uitvaartbegeleiding) en Robert-Jan Knook (nieuwslezer ANP) staken de koppen bij elkaar en bedachten de oplossing van het gesproken rouwbericht. Daardoor is er nu een initiatief waarbij je eenvoudig, bijvoorbeeld via whatsapp, een professioneel ingesproken rouwbericht kunt versturen aan zoveel mogelijk mensen. Ook je vrienden in het buitenland zijn zo snel op de hoogte.

Esther van Sprey Uitvaartbegeleiding: “Een uitvaart zelf kan nog steeds heel warm en intiem zijn, maar op deze manier kun je ook de mensen die er niet bij zijn, in een persoonlijk bericht op de hoogte stellen van het overlijden. Je kunt in het gesproken rouwbericht net wat meer persoonlijke informatie kwijt dan op de rouwkaart. Daardoor geef je de mensen toch een betrokken gevoel.”

Robert-Jan Knook vult aan “Een professioneel ingesproken rouwbericht past helemaal in deze digitale tijd. Bovendien kun je op deze manier mensen nog sneller inlichten." Het geeft volgens Knook ook een bijzonder tintje aan een uitvaart.

Beluister hieronder het fictieve voorbeeld. In het voorbeeld hoor je ook hoe de Uitvaartstichting Hilversum een drive-thru uitvaart mogelijk maakt op Zuiderhof.


Comments


bottom of page