top of page
Zoeken

Esther, ik ben ergens anders verzekerd voor mijn uitvaart, kunnen mijn nabestaanden jou wel bellen

om mijn uitvaart te regelen? Ja, dat kan. En in vrijwel alle gevallen kan ik dan de uitvaart voor jullie regelen. Want je bent niet verplicht om je uitvaart via de verzekeraar te regelen. Hoe zit het ook alweer met die uitvaartverzekering?


Er zijn twee soorten verzekeringen, een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

Bij een naturapolis is er een pakket aan basisdiensten verzekerd. Denk hierbij aan een eenvoudige kist, opbaring, rouwkaarten en dergelijke. Dit alles wordt dan geregeld door de verzekeraar, die ook een eigen uitvaartbegeleider aanwijst. Indien je meer of andere wensen hebt, moet hier extra voor betaald worden. Liever een borrel dan koffie met cake? Dat zijn vaak gewoon meerkosten. Het is dus goed om te weten wat er precies in de polisvoorwaarden staat.


Bij een kapitaalverzekering wordt er na overlijden een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Dit mag vrij besteed worden en er is een vrije keuze om de uitvaartbegeleider te kiezen die het fijnst bij jullie past.

Soms is er sprake van een combinatie van beide; dan zijn er basisdiensten verzekerd via de naturapolis en heb je ook nog een stukje geldbedrag, ter vrije besteding.


Als je zelf je uitvaartbegeleider wilt kiezen…

Als je nabestaanden bij de betreffende verzekeraar aangeven (of ik kan dat voor hen doen) dat de uitvaart door een ánder wordt geregeld, krijg je een bedrag uitgekeerd voor je naturapolis. Dit is een jaarlijks vastgesteld bedrag en verschilt per verzekeraar. Of dit bedrag – samen met een eventueel geldbedrag - voldoende is voor jouw uitvaart, met jouw specifieke wensen, kunnen we op voorhand samen bekijken.


Tegenwoordig zie je dat mensen vaak kiezen voor een uitvaartbegeleider die bij hen past. Die de familie goed aanvoelt en die zij in zo’n heftige korte periode van overlijden tot de uitvaart kunnen vertrouwen.

Kortom: welke verzekering je ook hebt, je bent altijd vrij om te kiezen wie jouw uitvaart gaat regelen.

Sprey Uitvaartbegeleiding is niet gebonden aan een verzekeraar. Mochten er vragen gerezen zijn naar aanleiding van deze blog, neem dan gerust contact op.

Comments


bottom of page